Jobba hos oss

Här kan du läsa om hur det är att ha Utvecklingspedagogik som arbetsgivare, vad vi erbjuder och söker samt varför några av våra medarbetare har valt att arbeta hos oss.

Välkommen till vår värld

Utvecklingspedagogik grundades utifrån ett genuint intresse och engagemang för att ge bästa möjliga stöd och utvecklingsmöjligheter till barn, unga och vuxna med funktionsnedsättning. Detta intresse och engagemang utmärker fortfarande alla oss som arbetar inom företaget och genomsyrar alla våra verksamheter. Sedan starten 1994 har vi vuxit, både vad gäller antal verksamheter och antal medarbetare. Nyckeln till vår framgång har varit kompetenta medarbetare som brinner för att skapa värde för dem vi är till för; våra elever och brukare. Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång och deras kompetensutveckling är och har alltid varit ett prioriterat område inom Utvecklingspedagogik. Hos oss har alla medarbetare en kompetensutvecklingsplan och det är respektive verksamhet som ansvarar för att medarbetarna får den kunskap de behöver.

Drivs du av en vilja att utveckla såväl elever och brukare som verksamheten och dig själv är du varmt välkommen att söka till oss.

Hos oss får du:

 • Arbeta i ett företag som har elever och brukare i fokus
 • Arbeta i ett företag som bedriver verksamheter med hög kvalitet
 • Arbeta i ett företag som kännetecknas av ständig utveckling
 • Arbeta i ett företag där alla medarbetare har en kompetensutvecklingsplan
 • Arbeta i ett företag där medarbetarna brinner för sin uppgift
 • Arbeta i ett företag som ser medarbetarnas kompetens som viktig

Vi räknar med att du:

 • Brinner för att bidra till ökad kunskap, livskvalitet och delaktighet i samhället för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning
 • Ser värdeskapandet för elever och brukare som en självklar del i vardagsarbetet
 • Bidrar till företagets och verksamhetens utveckling
 • Vill utvecklas som individ och i din yrkesroll
 • Bidrar till en trevlig och rolig arbetsplats
 • Medverkar till att skapa arbetsglädje och vi-känsla

Tycker du att det här låter intressant? Vill du veta mer? Kontakta gärna våra verksamheter som kan berätta mer. Du hittar länkar till deras webbplatser med kontaktuppgifter längst ner på den här sidan.

Elever och lärare vid Häggviks Gymnasium

Därför har vi valt Utvecklingspedagogik

Möt några medarbetare som har valt att arbeta hos Utvecklingspedagogik

Emma Carlsson, lärare, Häggviks Gymnasium
På Häggviks Gymnasium arbetar vi på café och restaurangprogrammet som ett team, något jag inte provat innan jag kom hit. Efter att nu ha gjort det i ett antal år skulle jag säga att det är ovärderligt. Med olika roller i teamet lyfts olika perspektiv på eleven fram och vi arbetar tillsammans mot målen. Vi kompletterar varandra på ett bra sätt och ger varandra feedback, inte minst när det gäller pedagogiska idéer. Vi har ett stort utrymme för pedagogiskt nytänkande, vilket är värdefullt eftersom våra elever har så olika behov. I teamet, och hela företaget för den delen, är det högt i tak och jag skulle vilja säga att alla brinner för vårt uppdrag, vilket gör det roligt att arbeta och bidrar till att det blir så bra som möjligt för eleverna. Och det är ju eleverna vi är till för.

Nicklas Johansson, rektor Svedenskolan Bergshamra och Svedenskolan Mälarhöjden
Hos Utvecklingspedagogik finns stora möjligheter att utvecklas, det kände jag även under min tid som lärare. Jag trivs för att företaget har en stor framåtanda och för att det finns en frihet, givetvis kopplat till ett ansvar, att genomföra sina idéer. Beslutsgångarna är mycket korta och tankar och förslag blir lätt till verklighet. Min stora drivkraft är att vi gör stor skillnad för varje elev som går på skolan. Varje dag känner jag att jag gör någon värdefullt. Här och nu. Utan att för den skull glömma bort att se framåt. Tillsammans lyfter vi blicken och tittar och arbetar mot framtiden

Anneli Hugg, boendehandledare, Häggviks Ungdomsboende
Jag började på Cameleonten när verksamheten var inne i en expansiv tillväxtfas, vilket var roligt och spännande. Kollegorna har varierande bakgrund och vi har olika kunskaper och erfarenheter med oss, det gör att vi lär oss av varandra. Jag är ansvarig för våra secondhand- bakning-, och caféverksamheter. Mitt arbete är en spännande resa, där jag har möjlighet att utvecklas och utveckla och vara delaktig i att ta verksamheten vidare.  Att se arbetstagarnas framsteg, små som stora, gör att arbete blir glädjefyllt varje dag.

Det finns en öppenhet i ledarskapet som gör att jag kan vara med och påverka.

 

Madelene Ekström, elevassistent, Häggviks Gymnasium
Utvecklingspedagogik är en arbetsplats där jag känner att jag gör något gott och värdefullt varje dag. Alla som arbetar här vill andra människor väl och det skapar en fantastisk miljö att arbeta i. Att få vara med i ungdomarnas vardag är lika inspirerande varje dag.  Hos Utvecklingspedagogik finns ett nära ledarskap vilket bidrar till att det går smidigt att göra eventuella förändringar. Det finns också möjlighet att utvecklas i yrkesrollen. I grund och botten är mitt arbete vad jag själv gör det till. Är jag positiv och glad avspeglar det sig på både ungdomar och kollegor. Och så får jag roligare själv.

August Ferm, specialassistent och dramapedagog
Jag sökte en arbetsplats där jag skulle få jobba pedagogiskt med barn och ungdomar i behov av extra stöd. När jag fick anställning på en av UPs skolor, Svedenskolan, kände jag att jag hade hittat helt rätt. Jag anser att alla skolor skulle gagnas av den struktur och tydlighet som jag tycker genomsyrar verksamheten. Alla personer bär på kompetenser som står utanför deras formella meriter och dessa tycker jag att UP tar vara på. Jag har exempelvis fått varit med och grundat nya traditioner som en kabaré och en filmfestival."

Johan Thorsell, biträdande rektor, Häggviks Gymnasium
Jag trivs oerhört bra med att arbeta med den här elevgruppen, att få vara en trygg vuxen och fast punkt till tillvaron för eleverna är mycket givande. Jag uppskattar också den trevliga stämningen mellan eleverna, men även mellan kollegor. Under min tid hos Utvecklingspedagogik har jag fått möjlighet att utvecklas i min yrkesroll, såväl när det gäller utbildning som det dagliga arbetet. Det finns en tydlighet i vad som förväntas av mig, men jag har stora möjligheter att själv påverka hur detta ska uppnås. Till min hjälp har jag stödfunktioner som skolpsykolog, pedagogisk handledare och studion Oasen, vilket är oerhört värdefullt.

 

 

Johan Thorsell, lärare vid Häggviks Gymnasium

Sök lediga tjänster hos Utvecklingspedagogik

Klicka här för att söka lediga tjänster hos Utvecklingpedagogik.